7 Απρ 2012

Συνέντευξη με τους Next Decade

Οι Next Decade δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 2011 από τους Γιώργο Παπαδάκη (κιθάρα-φωνή) Γιάννη Τζεβελέκη - (Οui Zevelek,μπάσο-φωνή) και Κώστα Μπαντούνα (τύμπανα-βογγητά).Στο μικρό αυτό διάστημα συνθέσανε τα κομμάτια τους και κάνανε εμφανίσεις σε Θεσ/νίκη και Αθήνα.

1.Σχετικά με το όνομα της μπάντας, είναι δανεισμένος τίτλος από το βιβλίο του George Friedman, υπάρχει "ιδεολογικό υπόβαθρο" ή είναι μια φράση που απλά σας άρεσε?

Γ.Τ:  Το θεωρήσαμε αρκετά προκλητικό σαν όνομα μπάντας,αφού αναρωτηθήκαμε,τι μπορεί να φέρει η επόμενη δεκαετία στον πλανήτη μας.Όλα τα σενάρια είναι πιθανά και ποικίλα.Είναι σαν να είσαι σε μία συνεχή αναζήτηση....!!Το όνομα είναι επίσης ένα λογοπαίγνιο αφού το 2012 π.χ θα ακούς την φράση ''Next Decade'' και θα έχεις στο μυαλό σου το 2022....το 2032 θα σκέφτεσαι το 2042...κ.τ.λ

2.Βάζετε ταμπέλα/ταυτότητα στη μουσική σας (π.χ post punk κ.λ.π) ή αφήνετε τα μουσικά βιώματα να σας οδηγήσουν στη σύνθεση των τραγουδιών,αδιαφορώντας για το είδος της μουσικής που δημιουργείτε?

Γ.Τ:  Όταν στήσαμε τη φάση δεν είπαμε,να φτιάξουμε μια rock ή punk rock π.χ μπάντα ή να θυμίζει π.χ D.Bowie.Παπαγάλοι είμαστε;Όχι, δεν υπάρχει ταμπέλα στ'αλήθεια....έχουμε ιδεολογία εφήβων.''Κούμπωσε την κιθάρα και το μπάσο, πιάσε τις μπαγκέτες.....και πάμε'' Καθαρά βιωματικά!'' ''Έχω τις μαύρες μου'' ''Και εγώ έχω νεύρα'' Σαν ενήλικες σκοτώνουμε πολλές φορές τον αυθορμητισμό και ξεχνάμε τον λόγο που γουστάρουμε στ 'αλήθεια.Οι επιρροές πάντως έρχονται από το φάσμα της rock.Άλλωστε το σηκώνει η εποχή.... 

3.Γιατί οι μουσικοί έχουμε την ανάγκη να κάνουμε διάφορα projects (ταυτόχρονα ή όχι) και δε μας αρκεί το ένα?'Έχουμε τόσες πολλές μουσικές επιρροές που θέλουμε να τις εκφράσουμε,δεν επιλέγουμε καλούς συνεργάτες και ναυαγεί η προσπάθεια στο τέλος,είναι όλοι στο γενικό τρέξιμο της εποχής και δεν υπάρχει ομαδικότητα κ.λ.π? 

Γ.Τ: Τα διάφορα project είναι για τους καλλιτέχνες που έχουν κολλήσει την ''ψείρα project''.H ''ψείρα project'' ή αλλιώς ''engefalous polidiastatous'' στα λατινικά, κολλάει σε ανθρώπους που δεν ταυτίζονται μόνο με ένα είδος κουλτούρας.Η ''ψείρα'' επεμβαίνει στο μυαλό του ξενιστή αναγκάζοντάς τον να είναι σε συνεχή δημιουργία.Η ''ψείρα'' επίσης είναι κοινωνικό πλάσμα και θέλει να βρίσκεται κοντά σε άλλους με άλλες' 'ψείρες'' για να αναπαραχθεί και να πολλαπλασιαστεί.Μοναδικό φάρμακο για την ''ψείρα project'' είναι η τηλεόραση.Όταν συμμεριστείς αυτό που σου δείχνει, την έχεις διώξει για πάντα!! Προσοχή!!! 

4." ..Tell me why I miss these times,the brilliant days of my life,shinning like the holy rivers in the fields of Northern Greece.".Τι συμβαίνει και γινόμαστε τόσο δημιουργικοί ,μελαγχολικοί όταν επιστρέφουμε στις "ρίζες" μας ή όταν μεταφέρουμε στην πόλη τις εικόνες εκείνες? 

Γ.Π: Οι ρίζες μας, όλες αυτές οι εικόνες της εξέλιξης της ζωής, είναι καταγεγραμμένες και φυλάσσονται στο μεγάλο φωσφορίζων σπασμωδικά συμπαντικό αρχείο. Παράλληλα ενημερώνουμε και επιβεβαιώνουμε την πραγματική υπόσταση της αιώνιας κίνησης, ερχόμαστε δε σε επαφή με το παρελθόν μέσω των προσωπικών μας ενορμήσεων.Ελπίζω κάποια μέρα να μπορούμε να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά σε βαθμό ικανοποιητικό και αυξανόμενο. 

5.Σε ένα άρθρο/φόρο τιμής για την περιγραφή της μουσικής του Greg Sage (που μου θυμίζετε και εσείς έντονα) αναφερόταν ότι ".οι Wipers έγραφαν κομμάτια με την περίεργη ιδιότητα να τριγυρνούν στο μυαλό σαν φαντάσματα που αρνούνται να φύγουν,αλλά συνάμα ήταν εχθρικά και ξερά στο αυτί με αποτέλεσμα να μην γίνονται αρεστοί στη μάζα..".Νιώθετε να συμβαίνει το ίδιο και με το δικό σας ήχο?Και αν ναι,ήταν συνειδητοποιημένη επιλογή ή απλά προέκυψε? 

Γ.Π: Ο ήχος ενός συγκροτήματος είναι οι μουσικοί του. Όσο επιτηδευμένα μπορεί να παραχθεί ένας ήχος άλλο τόσο μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από διαδικασίες της φυσικής μορφής του, που σημαίνει την φυσική συνέχεια των δημιουργών και εκτελεστών του. Νομίζω ότι ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία. 

6.Πώς ακριβώς λειτουργεί η μπάντα, θέτετε μικρούς στόχους που εκπληρώνονται άμεσα (π.χ προγραμματισμός ντέμου, ζωντανές εμφανίσεις κ.λ.π) ή όπως τα φέρνει η διάθεση και οι συγκυρίες? 

Γ.Π: Η μπάντα είναι αποτέλεσμα αναπάντεχης χημείας των μελών της. Λειτουργεί αρκετά προγραμματισμένα γιατί η ενέργεια της το ορίζει έτσι. Όταν βέβαια κάτι τέτοιο συμβαίνει, όλα κινούνται μόνα τους μέσω ενός προκαθορισμένου πλάνου. Εμείς απλά ακολουθούμε. Όταν υπάρχει ενέργεια την νιώθεις. Αυτό τον καιρό ετοιμάζουμε το πρώτο μας album.

συνέντευξη:Poly.K 
                                                                                                   












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου